Kopparnätet försvinner

Det är inte en fråga om det händer utan när!!

Hacksta blir av med sin kopparkabel efter det att de fått fiber installerat för något år sedan. De som då har tackat nej till fiber får en mobiltelefon lösning som Telia erbjuder. Man blir alltså av med sitt fasta abonnemang (0171 numret). Numret kan dock fortfarande användas då det går att koppla till mobiltelefonen men det kostar ca 60 kr extra/månad. Du som dessutom har ADSL förlorar den funktionen men du erbjuds en mobil bredbandslösning.

Torsvi fiber ser samma farhåga i vårt område. Risken är att om några år när Telia ser hur många abonnenter de förlorar när det kommer fiber, så finner de heller inget intresse i att underhålla kopparkabeln hos oss.

Här finns mer att läsa om detta:

PTS

Telia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s