Svetsning av fiber

Nu håller Foki på och svetsar ihop vårt fibernät. På bilden ses själva svetsutrustningen, just denna klarar att svetsa 12 fibrar samtidigt men det blir bäst om man nöjer sig med fyra i taget. Den här svetsningen sker vid Arnölund och det är en 144 fiber som ska svetsas ihop.

IMG_4277

För övrig blir grävningen klar denna vecka så det som återstår är att blåsa in fiber i rören där det nu inte redan är gjort och sedan svetsningen samt mäta dämpningen i varje fiber från ditt hus till vår nod i Torsviby. Vår förhoppning är att tidsplanen håller och att de blir klara till sista september. Då kommer Telenor/Open Universe för att sätta in den aktiva utrustningen.

Vi planerar två utbildningsdagar i oktober för oss alla så vi förstår vad vi behöver göra då allt är klart.

Passa på och surfa in på den portal som vi är hänvisade till, portalen där ser ni vad det kostar för TV, Internet och telefoni.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s